Skip to main content

Liian vähän rahaa

Tavoitteeni sijoittamisessa on ollut jo pitkään lisätä vaihtoehtoja itselleni, liittyi se siihen mitä haluan tehdä urallani tai johonkin muuhun asiaan mihin liittyy jollain tavalla raha. En halua olla riippuvainen pelkästään työstä saamastani palkasta, oli työ kuinka mielenkiintoista tahansa. Tilanne saattaa muuttua milloin tahansa ja työ saattaa muuttua pakkopullaksi.

On myös mahdollista saada fudut yt:ssä jos sellaisia sattuu päälle ja vaikka Suomessa ihan ok onkin tuo ansiosidonnainen korvaus niin onhan se aina kiva tienata enemmän. Sen takia on hyvä saada rahaa useasta eri tulonlähteestä, jos joku niistä sattuisi ehtymään niin sitten jostain toisesta virtaisi vielä tuloja.

Työtä tuon tavoitteen eteen onkin tehty jo vaikka kuinka ja kauan. Aloitin kuitenkin sijoittamisen vuonna 2011, olen syytänyt osakkeisiin omia rahojani 107 tonnia ja risat, osinkotulotkin alkavat lähestymään 10 tonnin vuosirajaa ennakonpidätyksen jälkeen.

Uusi työ

Sain kuitenkin ikävän muistutuksen siitä etten ole vielä tavoitteessani kun hain keväällä erästä työpaikkaa. Työ oli eri alalla kuin nykyinen työni mutta työnkuvaus kuulosti erittäin mielenkiintoiselta ja olin sitä mieltä, että tuo työ olisi sopinut minulle erittäin hyvin. Uskoin myös siihen, että parhaani tekemällä olisin kehittynyt tuossa työssä hyvinkin nopealla aikataululla.

Työhaastattelu meni tosi mukavasti ja meillä klikkasi mahtavasti tulevan esimieheni kanssa. Juttelimme keskenämme kuin vanhat ystävät. Myös työyhteisö joka on minulle erittäin tärkeä asia, kuulosti mukavalta tuossa työpaikassa. Sainkin kuulla myöhemmin ilouutisen valinnastani kyseiseen tehtävään. Mukana tuli kuitenkin yksi iso yllätys: palkka. Minulla ei ollut entuudestaan kovinkaan tarkkaa näkemystä tulevasta palkasta tuon tasoisessa työssä sillä työ oli eri alalla kuin mistä minulla on kokemusta. Palkka kyseiseen tehtäävän olikin aika paljon aiemmin arvioimaani vähemmän.

Päätös

Tuo asia sai aikaan aika paljon pohdintaa avopuolisoni kanssa. Ynnäsimme ensin nykymenojamme yhteen ja sitten laskimme meidän yhteiset tulot hänen hoitovapaansa aikana. Hoitovapaalla oleva saa muutaman satasen ennen veroja. Tajusimme ettei meillä riittäisi millään rahat kaikkiin kuluihin. Me olemme kuitenkin juuri ostaneet ison talon jossa on sähkölämmitys ja talvi voi olla vaikka kuinka kylmä. Jouduin pitkin hampain kieltäytymään tuosta mielenkiintoisesta työstä. Mieltäni korvensi pitkään tämä ikävä päätös. Joskus on valitettavasti kuitenkin pakko ajatella elämän realiteetteja ja tehdä asiat järkevästi.

Miksi en siis avannut kukkaronnyörejä ja halunnut käyttää osinkoja kompensoimaan tuota pienempää palkkaa? Vaikka viime kuussa osinkoja tuli ihan hyvä määrä, en halua vielä tässä vaiheessa käyttää osinkoja elämiseen vaan mieluummin uudelleensijoitan ne. Aionkin nyt tehdä ahkerasti töitä saavuttaakseni tilanteen jossa minun ei tarvitse miettiä sitä paljonko jostain mielenkiintoisesta työstä saisi palkkaa. Haluan olla vapaa tekemään päätökset murehtimatta rahojeni riittävyyttä. Uskon, että juuri minulle sopivin tie tuon tavoitteen saavuttamiseksi on osingot.

4 thoughts to “Liian vähän rahaa”

  1. No nyt meet ja sijoitat asuntoosi. Ostat sinne ilmalämpöpumppun, kahdella sisätilayksiköllä. niin sähkölasku putoaa 🙂

  2. Paljonko nykyisen työpaikan palkka on bruttona (vuosipalkka : 12) ja paljonko tuon uuden tarjotun työn palkka olisi ollut?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *