Skip to main content

Toukokuu 2021

Paluu bloggaamiseen on tehty ja taas on kuukausi vaihtunut ja on aika käydä sijoituslukuja läpi. Tarkastelen kuukausittain sijoitusten kehitystä, osinkoja ja suunnittelen sijoittamisen seuraavia askeleita. Näin pidän itsellänikin yllä mielenkiintoa sijoittamiseen kun näen kongreettisia lukuja.

Sijoitusten kehitys

 • 208 204€ salkku
 • 32 966€ sijoituslaina
 • 200€ talletettu, yhteensä 107 024€
 • S&P 500 YTD 12,12% vs. 14,38%

Talletuksista näkyy hyvin pelin henki: uusi talo ja sen remontointi on maksanut pitkän pennin. Sijoitukset joutuivat siksi hetkeksi tauolle. Uskon että kesäkuussa pääsisi ostamaan jo jotain mielenkiintoisia ja uusia osakkeita. Sijoituslainan saldoon olen kohtuutyytyväinen, ehkä tavoitteeni voisi olla saada se sinne kolmenkympin tuntumaan.

Muuten salkku on kehittynyt ihan mallikkaasti. Miettikääs että olen kerrankin indeksiä edellä kun viime vuonna jäin indeksistä ihan järkyttävän paljon. Näinpäin on paljon paremmin 🙂

Osingot

 • 513,59€ ennakonpidätyksen jälkeen
 • maksajina tässä kuussa TXN, BTI, ABBBV, GD, T ja MO.
 • 2838,63€ ennakonpidätyksen jälkeen/2021
 • 9822€ arvio ensi vuoden brutto-osingoista

Kuukausi oli osinkojen osalta luokkaa keskiverto. Onhan tuo ihan hyvä lisä palkan päälle, mutta mitä enemmän niin sitä parempi. Osinkojen korotuksia ei ollut tässä kuussa.

Seuraavat askeleet

Aion ehdottomasti tehdä jonkin osakeoston. Yksi osake jota olen miettinyt potentiaaliseksi kandidaatiksi voisi olla suuri lääkeyhtiö Merck. Luvut näyttivät ihan ok:lta, ja parin seekingalphan artikkelin mukaan tuo saattaisi olla järkevä ostokohde pienen aliarvostuksen vuoksi. Osinkoprosentti olisi 3,4 joka sopisi salkkuuni paremmin kuin hyvin.

Osinkoja pitäisi olla taas tulossa jonkin verran, tavoitteeni on saada kohtuullisen tasaista osinkotuloa kuusta toiseen, En kuitenkaan perusta ostojani siihen missä kuussa yritys maksaa osinkojaan, se ei ole mielestäni kovinkaan tärkeää.

2 thoughts to “Toukokuu 2021”

 1. Moi,

  Ootko missään vaiheessa tutkinut juomajätti Ambevia? ($ABEV) Ei ole edelleenkään kiivennyt koronakuopastaan kunnolla ilmeisesti Etelä-Amerikan heikon tilanteen takia ja osingonmaksukin tällä hetkellä heikkoa tai olematonta, mutta perusbusiness vaikuttaisi lyhyen tutustumisen jälkeen olevan kunnossa. Peräpeilistä näkyvät osingotkin näyttää todella hyvältä nykykurssiin peilattuna. Mielelläni kuulisin ajatuksiasi, jos olet tutustunut tai ehdit tutustumaan firmaan.

  Itellä ei vielä positiota, mutta ens viikolla taitaa seurantaerä sujahtaa ost:lle.

  1. Moi, en ole tutkinut tuota kyseistä yritystä. En usko että tuo yritys täyttäisi ostokriteereitäni, sillä minulle osingonkorotus on tärkeä asia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *