Skip to main content

Miksi sijoitan?

Tarkastelin yhtenä iltana totuttuun tapaan osakesalkkuni kehitystä ja aloin miettimään sijoittamiseni perimmäistä tarkoitusta. Mikä on syy siihen että sijoitan? Minkä takia en laita kaikkia rahoja kulutukseen, maksa asuntolainaa pois tai säästä rahaa pankkitilille? Tässä tekstissä tulen pohtimaan syitä minkä takia itse sijoitan.

Ensimmäisenä minulle tulee mieleen tuotto. Uskon saavani ainakin pitkällä aikavälillä enemmän tuottoa sijoittamalla kuin säästämällä rahaa vain pankkitilille.

Pidän sijoittamisesta. Näin se vain on, muuten en käyttäisi siihen niin paljoa aikaa elämästäni. Kyllä se kuitenkin jonkin verran vie aikaa kun lukee niin paljon sijoittamista käsitteleviä artikkeleita ja keskusteluja.

Haluan palkkatulojen lisäksi toisen tulonlähteen. Ei ole mukavaa olla riippuvainen vain palkkatuloista, joten säännöllinen osinkovirta tuo minulle hyvää lisätuloa.

Viimeisenä syynä voisin sanoa perinnön. Sitten kun potkaisee tyhjää niin on mukavaa jättää perillisille muutakin kuin rikkinäinen kiikkustuoli. Tuhlatkoon vaikka kaiken, mutta ainakin minä yritin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *