Skip to main content

Sijoitusten tilanne nyt

Kuukausi vaihtunut ja on aika käydä sijoituslukuja läpi. Tarkastelen kuukausittain sijoitusten kehitystä, osinkoja ja suunnittelen sijoittamisen seuraavia askeleita. Näin pidän itsellänikin yllä mielenkiintoa sijoittamiseen kun näen kongreettisia lukuja.

Sijoitusten kehitys

  • 230 221€ salkku
  • 30 301€ sijoituslaina
  • 500€ talletettu vuonna 2022, yhteensä 113 104€
  • ytd tuotto, S&P 500, -7,16% vs. omat sijoitukset -0,26%

Osingot ja korkotulot tammikuu 2022

  • 1172,74€ ennakonpidätyksen jälkeen
  • forward osingot 908€/kk, 15% ennakonpidätyksen jälkeen

Huomaa tammikuun olevan erityisen vahva kuukausi osinkojen suhteen. Bring it on!

Salkun koostumus

AbbVie
Arbor Realty Trust, Inc.
AFC Gamma, Inc.
Broadcom Limited
BCE
Brookfield Infrastructure L.P.
Bank of Nova Scotia
British American Tobacco
Enbridge
Innovative Industrial Properties
Medical Properties Trust
Alpine Income Property Trust
STORE Capital Corporation
VICI Properties

Lendermarket

Sijoitusmietteet

Indeksi voitetaan tällä hetkellä hienosti. Toivotaan että sika jatkaa juoksuaan loppuun asti. Kryptomarkkinoilla taasen tuli pataan, onneksi ne tappiot ei näy tuossa osakesalkun tuottokäyrällä 😀 Pysyttelen nyt ainakin taas hetken osakkeissa, nenäni ei haistanut turskaa kun sellainen tuli eteen.

Pari osakeostoa mainitakseni, minun mielestäni IIPR kannabisreit oli hyvässä hinnassa ja ostinkin sitä luottovälittäjäni *Nordnetin kautta pienen mällin salkkuun. Ostin myös pientä PINE reit -yritystä, jonka bongasin seuraamani reitguru Axelin twitter feedistä. Vaihdoin WPC:t tähän, sillä en ollut tyytyväinen aneemiseen osingonkasvuun. Loput toilailuni osakemarkkinoilla voi totuttuun tapaan tsekata Sharevillestä.

Minulla on myös pienehkö, alle 1000€ positio 14% korkoa tuottavissa espanjalaisissa lainoissa  *Lendermarketissa. Tuota positiota aion myös pikkuhiljaa kasvatella, kunhan saa tuohta lisää.

Uniongelmat ovat ihan hyvällä tolalle, tavoitteenani on nukkua yli 7 tuntia yössä ja olen suht useasti siihen päässytkin. Laiskuus bloggaamiseen on jatkunut ikävästi, mutta nyt on ideana saada vähän enemmän sisältöä tehtyä ja samalla hankittua yhteistöillä vähän lisätuloa. Tulopuoli on nimittäin tällä hetkellä hiukan ongelmallinen. Puolisoni ollessa hoitovapaalla on käytettävissä olevat rahavarat hiukan riittämättömät sijoittamiseen.

Onneksi olen kuitenkin saanut osingot nyt taas sellaiseen jamaan, että olen ihan tyytäväinen jos saan pelkät osingot sijoitettua takaisin markkinoille. Jos osinkoja tulee ennakonpidätyksen jälkeen keskimäärin yli 900 euroa kuussa niin pelkästään niiden uudelleensijoitus tuottaa mukavaa lisäkassavirtaa. Ja se taas sitten tuottaa lisää kassavirtaa 🙂

”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *