Skip to main content

Suuri Lidl hintavertailu – 2022 vs. 2021

Tuskin kukaan on pystynyt pakenemaan isoa peikkoa nimeltä inflaatio tänä vuonna. Jopa hövelimmät rahankäyttäjät ovat varmasti huomanneet käytetyn Rolexin hintaan tulleen taas muutama tonni lisää. Ja me tavan tallaajat huomaamme inflaation helpoimmin ostaessamme ihan tavallisia ruokatuotteita, tavoitteena ruokkia perheemme ja siinä sivussa myös itsemme.

Lidl on meidän perheen valinta

Meidän perhe on ostanut ruokatuotteet jo vuosikaudet lähes ainoastaan Lidlistä. Olemme myös kokeillut joskus Prismaa, mutta jotenkin palaamme aina Lidliin takaisin. Onko se sitten kompakti koko, tutut tuotteet vai välillä ihan hyvät teemaviikot mikä Lidlissä vetää meitä puoleemme, en tiedä. Pyrin käymään kerran viikossa kaupassa, mutta välillä tulee toki haettua kesken viikon myös tuoretuotteita täydennykseksi.

Ruoka on lapsiperheessä iso menoerä. Ruoan osuus kotitalouksien kulutusmenoista on ollut keskimäärin 10% luokkaa, mutta voi olla että roima hintojen nousu voi vähän tuota prosenttia muuttaa. Se toki riippuu siitä paljonko muut asiat kallistuvat mihin ihmiset rahojaan käyttää.

Lidlin appiin tulee ostoskuititYritin tutkia netin syövereistä löytyisikö sieltä Lidlin hintavertailua, jossa vertailtaisiin tämän hetken hintoja viime vuoteen.

Hintavertailu

Bloggaajakamuni Omavaraisuushaaste on taas kerran kirjoittanut erittäin ansiokkaan hintavertailun missä hän vertaa eri kauppojen hintoja keskenään. Dataa löytyy myös monen vuoden takaa. Vertailun tuotteissa ei ollut kuitenkaan mitään sellaista mitä itse ostaisin, joten päätin tehdä ihan ikioman vertailuni. Tulokset olivat sen verran shokeeraavia, että tästä oli aivan pakko kirjoittaa teksti. Tässä se nyt on, Lidl hintavertailu 2022 vs. 2021!

 

 

Vertailuun olen valinnut vain tuotteita mitä olen ostanut tänä ja viime vuonna. Muutaman tuotteen kohdalla löysin hinnat vain tammikuun 2022 alusta. Vertailusta löytyy monen eri kategorian tuotteita ja myös muutama käyttötavara.

Vertailun tulokset

Aika järkyttävää hintojen nousua kautta linjan! Tässä vertailussa vei selkeän voiton talouspaperi joka kellotti kunnioitettavat 105% hinnannousut. Kaurahiutalekin voi olla ylpeä suorituksestaan, se nousi nimittäin komiat 80% . Kalkkunaleikkele nousi vain 72% joten sillä ei vielä ihan kärkipaikkaa hätyytelty. Huonoin häviäjä tällä kertaa oli lohipyörykät, joka jäi 71% hinnannousulla vain prosentin päähän jaetusta pronssimitalista.

Hauskaa on että eihän nuo hinnat tuntuneet yhtään halvoilta viime vuonnakaan. Myös silloin ruokaan tuntui minusta menevän ihan liikaa rahaa. Nyt kun taas vertaa tämän hetken hintoihin niin viime vuoden hinnat tuntuvat oikein ylellisen halvoilta. Mikä avuksi? Oma ratkaisuni on sijoittaminen. Aion jatkaa osinkosijoittamista *Nordnetin kautta, ja hankkia näin lisätuloja inflaation kurittamaan talouteeni.

 

”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *